Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/tcclub/public_html/include/config.php on line 58
TC - Club - Prezentare tari - Slovenia - Prezentare Romania
Prezentare tari

Clubul de afaceri
Sloven - Roman
Splaiul Unirii, Nr. 12,
Bl. B6, Sc. 3, Et 5, Ap 91, Sector 4, București
Email: info@tc-club.ro

Prezentare Romania

Informaţii despre Romania

Populatia: 22.246.862 

Locaţie: Situată în sud-estul Europei Centrale , pe cursul inferior al Dunarii , la nord de Peninsula Balcanica şi la ţărmul nord-vestic al Marii Negre.

Suprafata: Este a noua ţară după suprafaţa teritoriului (238 391 km 2)

 România este o republica semi-presidentiala. Este a noua ţară după suprafaţa teritoriului (238 391 km 2) şi a şaptea după numarul populatiei (peste 22 milioane locuitori) dintre statele membre ale Uniunii Europene. Capitala ţării, Bucuresti  este şi cel mai mare oras al ei şi al şaselea oras din UE după populaţie (1,9 milioane locuitori).

Capitala: Bucuresti

Presedintele tarii: Traian Basescu

Primul-ministru: Emil Boc

Comunităţile etnice: Două minorităţi etnice principale, maghiarii si romii  

Alte grupuri etnice: Germani(sasi), rusi, turci, tatari

Limba oficiala: Limba oficială a României este limba romana, limba cu cel mai mare număr de vorbitori nativi ce reprezintă 91% din totalul populaţiei României, fiind urmată de limbile vorbite de cele două minorităţi etnice principale, maghiarii si romii . Astfel,maghiara este vorbită de un procent de 6,7% iar romanii de respectiv 1,1% din numărul total al populaţiei ţării. 

Religia: Cea mai mare parte a populaţiei României, respectiv 86,7 %, s-a declarat ca fiind de confesiune creştin ortodoxă, conform recensământului din 2002. De asemenea, importante comunităţi religioase ce aparţin altor ramuri ale creştinismului decât ortodoxia, sunt reprezentate de:romano-catolicism(4,7 %), protestantism  (3,7 %), penticostalism (1,5 %) şi greco-catolicism (0,9 %).

 Moneda: Leu

Cu un PIB estimat la 404,7 miliarde de lei şi de 18.791 lei pe cap de locuitor în 2007 . România este o ţară cu un venit mediu-superior, fiind membră a Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2007. Produsul intern brut al României a urcat în ultimul trimestru al anului trecut cu 2,9%, temperând creşterea pe întregul an la 7,1%. Valoarea PIB a fost de 159,43 miliarde lei (41,8 miliarde euro) în ultimul trimestru din 2008 şi de 503,959 miliarde lei (136,8 miliarde euro) în întregul an.

Şomajul în România a fost de 3,9% în septembrie 2007, un procent scăzut dacă se compară cu cel al altor ţări mijlocii şi mari din Europa precum Polonia, Franţa, Germania şi Spania. De asemenea, datorii externe  ale României sunt mici, de numai 20,3% din PIB.

Clima: Caracter temperat continental cu nuanţe de tranziţie. 

Oras: Greenwich Mean Time, GMT + 2, vara GMT + 3

Temperatura medie: Extinderea teritoriului ţării pe aproape 5° de latitudine impune diferenţieri mai mari între sudul şi nordul ţării în ceea ce priveşte temperatura decât extinderea pe circa 10° de longitudine, astfel dacă temperatura medie anuală în sudul ţării se ridică la circa 11°, în nordul ţării, la altitudini comparabile, valorile acestui parametru sunt mai coborâte cu circa 3°C. Între extremitatea vestică şi cea estică a teritoriului naţional, diferenţa termică se reduce la 1° (10°C în vest, 9°C în est).

Gorenje

Adeona

MG

Terme-Catez

IEDC

Japti

Zepter2